Ga terug naar overzicht

Merkinbreuk

Onderzoek, merkinbreuk, overdracht

50

Haalbaarheid onderzoek

Nadat u contact met ons hebt opgenomen spreken we de eventuele merkinbreuk samen met u door, waarna we van start gaan met het onderzoek. Het is belangrijk goed onderzoek te doen naar de juridische status van de zaak voordat we de procedure starten. Dit om het zogenaamde ‘boemerangeffect’ te voorkomen, namelijk dat u zélf wordt aangesproken. Een goed inzicht in de juridische status van de zaak is nodig om adequaat op te kunnen treden in een procedure. Gedurende dit onderzoek zullen we de afschriften van merken en handelsnamen opvragen, onderzoek doen naar websites en andere gegevens van de wederpartij en eventuele literatuur of jurisprudentie raadplegen. Vervolgens bespreken we de resultaten met u, zodat u precies weet wat de kans op succes is bij het starten van een merkinbreuk procedure en welke tactiek in uw situatie het best kan worden gevolgd.

Merkinbreuk procedure

Mocht blijken uit het haalbaarheidsonderzoek dat het starten van een merkinbreuk procedure interessant voor uw kan zijn, dan gaan we voor u aan de slag. We maken een dossier aan en starten de procedure, eventueel na aanvullend literatuur- / jurisprudentieonderzoek. In een poging om kosten te besparen, kunnen wij allereerst schriftelijk contact opnemen met de houder van de domeinnaam. Dit om hem ervan op de hoogte stellen dat we van plan zijn een geschil aanhangig te maken bij de officiële instantie en dat het voor alle betrokkenen beter (en goedkoper) is als hij zijn domeinnaam overdraagt. Indien een reactie uitblijft, dringen we via verschillende kanalen aan op schriftelijke reactie. Intussen houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Naar aanleiding van het antwoord van de wederpartij wordt de zaak met u besproken. Veel zaken worden binnen deze stappen afgehandeld.

Overdracht

Als er overeenstemming is bereikt inzake de domeinnaamovername en de bijbehorende voorwaarden, dan zullen de experts van DomeinOvername.nl u begeleiden bij de daadwerkelijke overdracht van de inbreuk makende domeinnaam.

Volgende